غرفه سازی

حضور خارجیها در نمایشگاه صنایع آشپزخانه دوبرابر شد
تقویم نمایشگاهی تهران بعد از پایان یافتن ماه مبارک رمضان و در باقیمانده ماه تیر بسیار شلوغ بود، بهطوری که هفته گذشته ۲ رویداد بینالمللی آسانسور و تجهیزات وابسته و همچنین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه را پشت سر گذاشتیم و این هفته نیز شاهد برگزاری دو رویداد دیگر هستیم که از ۲۸ تا ۳۱ تیر به طول خواهد انجامید.
هشتمین نمایشگاه بینالمللی سنگهای تزئینی، معدن و ماشینآلات وابسته و چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع و تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر دو رویداد تخصصی هستند که قرار است هفته جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شوند.
از آنجایی که نمایشگاه صنایع و تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر یکی از قدیمیترین رویدادهایی است که در تهران برگزار میشود مناسب دیدیم کمی بیشتر درباره این نمایشگاه بدانیم و فضای بازدید را برای افرادی که قصد دارند از این رویداد دیدن کنند، بیشتر باز کنیم. از همینرو به سراغ فرهاد امینیان رفتیم که مدیر برگزاری چهاردهمین دوره این نمایشگاه به شمار میآید. امینیان بهعنوان رییس هیاتمدیره انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی ایران نیز شناخته میشود، به همین دلیل چند سوال هم درباره این انجمن از او پرسیدیم تا بیشتر با وظایف این انجمن آشنا شویم.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع و تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر از ۲۸ تا ۳۱ تیر در سایت نمایشگاهی تهران برگزار میشود. استقبال از این نمایشگاه چگونه بود؟
در چهاردهمین دوره این نمایشگاه تعداد مشارکتکنندگان به ۲۵۵ شرکت رسیده و از این میان ۱۶۲ شرکت ایرانی و ۹۳ شرکت خارجی هستند. این رویداد در سالنهای ۳۱A، ۳۱B، ۴۴A، ۴۴B و ۴۰ برگزار شد که بهطور تقریبی ۱۶۲۰۰ متر از مساحت نمایشگاه بینالمللی تهران را پوشش میدهند.
باتوجه به وضعیت سیاسی کشور و امضای برجام که سال گذشته انجام شد آیا تغییری در استقبال شرکتهای خارجی ایجاد شده و میزان مشارکت آنها نسبت به سال گذشته افزایش داشته است؟
این نمایشگاه نسبت به دورههای گذشته بهطور تقریبی ۱۰۰درصد در بخش خارجی رشد داشته و این یعنی میزان مشارکت خارجیها به بیش از دو برابر رسیده است. کشورهای خارجی که امسال در نمایشگاه حاضر هستند سالهای گذشته نیز شرکتهای خود را به این رویداد اعزام میکردند اما امسال با گستردگی بیشتری در این رویداد حاضر شدهاند. در ضمن کشورهایی مانند یونان و جمهوری چک نیز برای نخستین بار در نمایشگاه بینالمللی صنایع، تجهیزات آشپزخانه، حمام، سونا و استخر ایران شرکت میکنند و این نشان از بهبود وضعیت نمایشگاهی کشور دارد.
برنامههای تبلیغاتی شما برای جذب مخاطبان خارجی بیشتر به این رویداد چه بوده و تا چه حد تاثیر داشته است؟
برنامههای تبلیغاتی ما شامل بانک اطلاعاتی است که در حال حاضر در اختیار داریم و حدود ۵۰هزار شرکت، اتاق بازرگانی، برگزارکننده و شرکت خارجی را در برمیگیرد. ما برای تمامی این اعضا دعوتنامه ارسال کردهایم و از طریق سایت نمایشگاه و همچنین سایتهای دیگر نیز تبلیغاتی انجام دادهایم. پیش از این با مجریها و برگزارکنندگان خارجی صحبتهایی کرده بودیم تا از طریق آنها بتوانیم تبلیغ کنیم که این مورد نیز انجام شده است. علاوهبر این باید بگویم در سالهای گذشته در نشریات تخصصی خارجی و داخلی نیز تبلیغاتی انجام میدادیم اما در حال حاضر با افزایش هزینهها این مورد را کنار گذاشتهایم.
مهمترین ویژگیهای نمایشگاه امسال نسبت به دورههای گذشته چیست و چه برنامههای حاشیهای برای این رویداد در نظر گرفته شده است؟
بزرگترین ویژگی این نمایشگاه نسبت به سالهای پیش همان مشارکت دو برابری شرکتهای خارجی است که جلوه خاصی به این رویداد داده و باعث بهبود کیفیت آن شدهاند. همچنین در برنامههای حاشیهای نمایشگاه ۵ کارگاه آموزشی در نظر گرفتهایم که در طول ۴ روز برگزار میشود.
شما رییس هیاتمدیره انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی ایران هستید. در حال حاضر شاید بسیاری از افرادی که در نمایشگاه مشارکت یا از آن بازدید میکنند با این انجمن آشنایی نداشته باشند، این انجمن چه وظایف و برنامههایی دارد؟
صنعت نمایشگاهی در کشور ما خیلی قدرت نگرفته و با اینکه این روزها شاهد برگزاری رویدادهای فوق العادهای هستیم، باید بیشتر به این صنعت توجه شود. نزدیک یک دهه است که بخش خصوصی وارد فضای نمایشگاهی شده و فعالیت جدی خود را آغاز کرده است؛ به همین نسبت انجمن نیز کمتر از یک دهه سن دارد و مهمترین وظیفه آن ایجاد فضا و زمینه مناسب برای فعالیت بخش خصوصی است تا بتواند در این حوزه قدرتمندتر شود. انجمن میتواند برقرارکننده یک تعامل میان شرکتهای خصوصی برگزارکننده نمایشگاه باشد و علاوهبر این پلی میان بخش خصوصی و بخش دولتی و شرکت سهامی نمایشگاهها خواهد بود.
پیشگیری و جلوگیری از فعالیتهای موازی و سیاستگذاری در راستای ارتقای نمایشگاهها از جمله وظایف مهمی است که انجمن بردوش دارد. ما در پی آن هستیم تا از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری نمایشگاههای ایران را به سطح نمایشگاههای خارجی و حتی کشورهای پیشرفته همسایه خود برسانیم. در حال حاضر در ابتدای راه هستیم و باید در این حوزه پیشرفت بیشتری داشته باشیم، به همین دلیل مهمترین وظیفه انجمن برقراری تعامل میان بخش خصوصی و دولتی است و زمانی که این مسئله به سرانجام برسد ما نیز میتوانیم روی بخشهای دیگر بیشتر سرمایهگذاری کنیم و صنعت نمایشگاهی ایران را یک تکان اساسی بدهیم. هدف ما از تشکیل این انجمن ایجاد زمینه برای پیشرفت صنعت نمایشگاهی است. متاسفانه نمایشگاه در ایران کمی مظلوم واقع شده و بسیاری از سازمانها به آن نگاه درستی ندارند و ما به دنبال آن هستیم صنعت نمایشگاهی را توسعه دهیم و در کشور این موضوع را جا بیندازیم که صنعت نمایشگاهی میتواند برای هر بخش از مملکت مفید واقع شود.
در حال حاضر ارتباط میان انجمن و شرکت سهامی نمایشگاهها به چه صورت است؟
ارتباط ما با شرکت سهامی نمایشگاهها در سطح خوبی است اما گاهی اوقات در زمینههای مختلف مانند رسیدگی به خواستههای اعضای انجمن یا بررسی مشکلات آنها نمیتوانیم با شرکت سهامی به توافق برسیم. به هر حال باید در انتهای هر مذاکرهای توافقی میان بخش خصوصی و دولتی به دستاید تا راه برای پیشرفت هموارتر شود اما گاهی آنطور که بخش خصوصی انتظار دارد این مذاکرات به پایان نمیرسد.
برای بهبود این وضعیت و قوی تر شدن ارتباط میان انجمن بهعنوان نماینده بخش خصوصی و شرکت سهامی نمایشگاهها که بخش دولتی به شمار میآید چه پیشنهادی دارید؟
پیشنهاد بنده این است که بخش خصوصی و انجمن برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی ایران بیشتر از گذشته در تصمیمگیریهای حوزه نمایشگاه حضور داشته و تاثیرگذار باشد. بخش خصوصی این روزها قسمت اعظمی از برگزاری نمایشگاهها را در اختیار دارد و شاید زمان آن رسیده باشد که این بخش در تصمیمگیریهای کلان دخیل شده و شرایط را برای فعالیت بیشتر شرکتهای خصوصی فراهم کند. در حال حاضر تمامی تصمیمها بدون حضور بخش خصوصی گرفته میشود، به همین دلیل برخی از آنها قابلیت اجرایی ندارند و هزینه و زمان زیادی برای آنها صرف میشود. بنابراین اگر انجمن از ابتدا در تصمیمگیریها حضور پررنگ داشته باشد کارها خیلی سریعتر پیش خواهد رفت.
اکنون جایگاه انجمن برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی ایران را در صنعت نمایشگاهی ایران چگونه ارزیابی میکنید؟
در حال حاضر جایگاه این انجمن راضیکننده است و مجریان نمایشگاهی از آن راضی هستند و همانطور که اشاره شد اگر دخالت در سیاستگذاریها و تصمیمگیریها بیشتر شود میتوانیم شاهد رشد این انجمن هم باشیم اما در حال حاضر توانستهایم به جایگاه خوبی برسیم. باید به این موضوع اشاره کنیم که انجمن برگزارکنندگان نمایشگاه تنها تشکلی است که در این حوزه مشغول فعالیت است و تمامی کارهای بخش خصوصی را زیر ذره بین خود دارد. امیدواریم انجمن در آینده نزدیک به جایگاه بالاتر و بهتری برسد. این انجمن در سطح کشوری فعالیت میکند چرا که اعضایی از شهرهای دیگر نیز در آن عضو شدهاند و ما هر خدمتی که در توانمان باشد را به آنها ارائه میدهیم اما دفتر یا محل دائمی در شهرهای دیگر نداریم و تنها در تهران دفتر وجود دارد.
- ۰ نظر
- ۱۴۹ نمایش